e bordro bilgileriniz,Ekonomi haberleri

...e bordro ile ilgili ne varsa

Eylül, 2009

...now browsing by month

 

Devlet memurları için katılım payları 2, 8 ve 15 TL oldu

Cuma, Eylül 18th, 2009

Maliye Bakanlığı devlet memurları ve bakmakla yükümlü olunan aile fertlerinin tedavileri halinde alınacak katılım paylarını yeniden belirledi. Buna göre; birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL; İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL ve Özel sağlık kurumlarında 15 TL tutarında katılım payı alınır. Ancak, ayakta tedavilerinde sırasında reçete düzenlenmemesi veya reçete edilen ilaçların temini amacıyla eczanelere müracaat edilmemesi durumunda; birinci basamak sağlık kuruluşları ile aile hekimliği muayenelerinde katılım payı alınmayacak, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde yukarıdaki tutarlardan 3 TL indirim yapılacaktır.

Memura 2.5+2.5 zamdan taviz yok

Çarşamba, Eylül 16th, 2009

Memura 2.5+2.5 zam oranı netleşti. 2010 bütçesi bu zamma göre yapılacak

Memur ve memur emeklilerine 2010’da verilecek zamda ibre, 2.5+2.5’a döndü. Maliye Bakanlığı, uzlaşma komisyonunun önerdiği 4+4’lük zammın bütçeye yaklaşık 1.2 milyar liralık ek yük getirdiğini hesapladı. Söz konusu ek kaynak bulanamadığı için de, memur maaşlarındaki artışın 2.5’da kalması ağırlık kazandı. 2010 yılı bütçesinde, kamu personeline ayrılacak ödenek, zam oranı belli olmadığı için bugüne kadar tespit edilememişti. Ancak, zam konusundaki görüşmelerin sona ermesinin ardından, memurlara verilecek zam rakamı da netleşmiş oldu. Maliye Bakanlığı uzlaşma komisyonunun, memur ve memur emeklilerine ilk yarıyıl yüzde 4 ikinci yarıyıl da yüzde 4 zam verilmesine ilişkin teklifiyle ilgili bir ön çalışma yaptı.

4+4 ZAMLA YÜK ARTIYOR

Çalışmada, 4+4’lük zammın bütçeye en az 1.2 milyar liralık ek yük getireceği ayrıca, programa olan güveni zedeleyeceği öngörüldü. Bu nedenle ekonomi yönetimi, hükümet üyelerine 2010 memur zammının yüzde 2.5+2.5 olarak belirlenmesini talep etti. Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın, 2.5’luk zamma ‘kerhen onay’ verdiği, oranların yükseltilmesi imkanı olup olmadığının araştırılması talimatı verdiği bildirildi. Ancak bu çalışmanın zammın en fazla 0.5 daha artmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Kaynak:stargazete.com

Eylül-2009 bordronuz

Pazartesi, Eylül 14th, 2009

Daha önceki aylarda ayın 15′nden itibaren ulaşılmaktaydı.Artık ilgili ayın 15′den öncede ulaşılabiliyor.Eylül-2009 bordronuza  “Kişi Bordrosu Ekranı” ile ulaşabilirsiniz.

AÇIKLAMA :
- Bordro alımı; say2000i de maaş hesaplaması yapılan genel bütçeli kamu idarelerinde çalışan memurlara açılmıştır.
- Memurların, ilk aşama uygulamasında son iki aya ait maaş bordroları Excel formatında ekrana gelecektir.
- Ekrana gelen Bordroda; memurun unvanı, hizmet sınıfı, kadro bilgileri vb. özlük bilgilerinde hata söz konusu ise düzeltilmesi için öncelikle Tahakkuk Birimi (Daire mutemedi ) aracılığı ile muhasebe birimlerine (Malmüdürlüğü veya Muhasebe Müdürlüğü) başvurulmalıdır.
- Ekrana gelen bordrolar bilgilendirme amaçlıdır. 
- e-bordro alımı ile ilgili sorunlar maasuygulama@muhasebat.gov.tr elektronik adresine bildirilmelidir.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Ortak ATM 1 Ekim’de başlıyor

Perşembe, Eylül 10th, 2009

Avrupa’da ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek ortak ATM uygulaması ile ATM’lerin işlem hacmi artacak, Türkiye ekonomisine 300 milyon dolarlık katkı sağlanacak.

Türkiye’de ortak ATM dönemi 26 bankanın katılımıyla 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren başlayacak.

Click to continue »